Minnetale

26.02.2016

Æresmedlem Edgar Andre Ellingsen

Edgar, var arvelig belasta både når det gjaldt medlemskap i VIF og som fotballspiller. Spor etter Anton finnes fortsatt i foreningens historie. Edgar var aktiv som fotballspiller i barne- og ungdomsårene, noe han fortsatt med også som voksen, på B-laget og i Old Boys, samt også på bedriftsnivå.  Han var kanskje ikke det helt store balltalentet, og noen vil hevde at han hadde en vel avslappa, litt laidback holdning, til å skulle lykkes på A-laget. Et lag han for øvrig fulgte helt til det siste, fra sin relativt faste plass bak det ene målet. Men Edgar hadde veldig mange andre talenter, som han utvikla til fullkommenhet som foreningen vanskelig kunne ha klart seg uten.

Administrator – det starta med han på 1980 – og 1990 - tallet var med i styre og stell for de yngre lagene.  Da han også kjørte dem rundt til Buskeruds mange fotballbaner. Edgar tok så på seg lederrollen i fotballgruppa i mange år. Han bidro på 1970 -  og 80 tallet til at banen på gamle Idretten var godt vedlikeholdt både på sommer- og vinterstid.

Han har også bidratt i mange arbeidsgrupper, og i den seinere tida også som ivrig dugnadsinnkaller og innkjøper for Jungerløpet.

Rådgiver: Edgar var kunnskapsrik, og hadde et stort kontaktnett. Hvilket han visste å benytte til foreningens beste, uansett gruppe. Det viktigste var nok da Idretten brant, og han kunne bidra sin store kompetanse, og gode råd, slik at det økonomiske oppgjøret gjorde foreningen i stand til å bygge et nytt klubbhus på Strandajordet. Det var et svært stolt øyeblikk også for Edgar da klubbhuset kunne innvies sommeren 1998.

Raus kremmer: Vi har ikke tall på de mange jobber Edgar har skaffa som har gitt penger i klubbkassa. Heller ikke de beløpene han har bidratt med som sponsor, eller som ivrig loddselger for billotteriet, eller som like ivrig øl-selger på Markensfestene, eller gjennom gode råd i økonomisk vanskelige spørsmål for foreningen. Eller som ivrig dugnadsarbeider.

Motivator / støttespiller /inspirator: Edgar fikk oppleve oppturer, men også noen nedturer i VIF. Han ga aldri ga opp. Han så alltid framover, hvordan vi sammen skulle vende pila oppover igjen. Dette var helt uvurderlig da deler av Standajordet raste ut i 1984. Og like uvurderlig da Idretten brant. Inspirator var han gjennom sitt eget eksempel, sine mange gode, rosende ord, fra sidelinja på kamper på alle nivåer, i møter, eller på dugnader. Han var også en inspirator gjennom sin utålmodige handlekraft. Det var lett å se på Edgar når det blei prata for mye, gjort for lite (småspytting). Det signalet lønte det seg å ta på alvor.

Raushet og omtanke for andre: Jeg kjenner ikke mange som er så lite sjølopptatte som Edgar. Han var opptatt av oss, og han hadde et øye for alle. Gjennom å være den han var innbød han til kontakt, eller han klarte å få kontakt, også med de som ikke så mange ville kontakte. En raus, varm og snill menneskekjenner. Hvor mange er vi ikke som har fått en dag forandra til det bedre av en munter kommentar, og det gode smilet hans, eller ei god historie, eller en god klem, gjerne alt sammen i løpet av noen få minutter.  Edgar har satt spro etter seg som vil stå lenge.

Stolte øyeblikk: Vi veit at Edgar hadde mange stolte øyeblikk med VIF

Å entre banen i VIF-drakta første gang som lilleputt. Den grønne shortsen, seinere også shorts i andre farger, jeg husker den røde som den siste. Shorts og det vi ofte kaller Jesus-sandaler var hans varemerke. Hvem husker ikke Edgar på vei mot Strandajordet, en tidlig vårdag, i nettopp dette antrekket «Hallå, nå er fotballsesongen i gang!» -

Fotballens vekst etter mange tunge år, både for A-laget, men også gjennom den spillegleden han så hos de minste spillerne

Anlegget på Strandajordet, klubbhuset på Strandajordet, æresmedlem i 2010. Edgar blei utnevnt til æresmedlem på 100-års jubileumsfest i 2010, og ikke noe kunne være mer velfortjent.

Edgar hadde et brennende hjerte for VIF, og for Vestfossen. Nå slår det ikke mer – foreningen er uendelig stolt av å ha hatt Edgar som medlem i over 60 år, og for å ha vært en del av det Edgars satte meste pris. Og vi er uendelig lei oss for at Edgar døde så alt for tidlig. I en dypfølt takk, lyser vi fred over Edgars minne.