Nyheter » 2016 » Juli » Minnetale

Minnetale

06.07.2016

Æresmedlem Roar Bjerk.

Kjære familie, vi i VIF føler med dere i sorgen, og vi håper foreningen kan være en støtte for dere i denne vanskelige tida.

Roar, viste tidlig både anlegg og interesse for idrett. I mange år var han blant annet aktiv skiløper. Skal tro om ikke Roar hadde mange premier fra sin aktive karriere i sitt hjem. Etter en karriere som aktiv, tok Roar fatt på både administrative oppgaver, og oppgaver som trener. Det er først og fremst skigruppa som fikk nye godt av hans arbeidskapasitet. Seinere kom han også inn i trim- og idrettsmerkegruppa. Som leder for begge disse gruppene, ble han også en del av foreningens Hovedstyre, og er en av de som har hatt absolutt lengt fartstid her.

Ca 1970 starta Roar opp med Junger- løpet. Her ble han raskt selveste Jungerløpsgeneralen. Han leda planlegging, han deltok aktivt i løypepreparering, og han var en selvsagt starter av løpet, alltid på plass med hagla for å brenne av startskuddet. Alltid hadde han smilet på lur, og gode replikker til både kjente og mindre kjente skiløpere, gamle som unge. Han leda dette arbeidet helt til han for noen få år siden av medisinske årsaker ikke lenger kunne bidra. Han var også initiativtaker da skogsløpet / terrengløpet rundt Junger ble starta opp. Også her hadde han fingrene med i det meste.

Lysløypetrimmen ved Fredfoss var lenge et populært trimtilbud på vinterstid. Stilte du opp her, var du garantert å møte Roar, smilende og oppmuntrende. Idrettsmerkeprøver, hvor mange er det ikke som har sett og hørt Roar som en engasjert og aktiv leder for disse idrettsaktivitetene? Utøveren alltid i sentrum. Det viktigste var at den enkelte fikk avlagt prøven – han tilbød seg å kjøre utøvere utover Eikeren, slik at vedkommende kunne løpe 5000 meter eller 3000 meter tilbake til skolen, der Roar sto klar med stoppeklokka. Han stilte opp for 10 eller to, på Eiker Kvikk. Eikern-trimmen på sykkel, tilrettelegging, tidtaking, smått og stort av oppgaver hadde han kontroll på. Slik var det også da NM i sykkel for veteraner ble lagt til Vestfossen. Godt gjennomført.

Som leder for alle disse aktivitetene satt han også i årevis i VIFs Hovedstyre. Her bidro han med sin administrative erfaring, sitt blikk for ikke å gjøre ting vanskeligere enn det måtte være, sitt pågangsmot, og evne til å få andre med seg mot en felles bra løsning.

Roar hadde mer enn nok å stelle med disse aktivitetene. Det forhindra ikke at han også bidra på haugevis av andre dugnader og vedlikeholdsarbeider, på Idretten, i skogene innover mot Junger, i lysløypa, og ikke minst i nyere tid på Strandajordet. Roar var en praktiker av lang, og løste mang en utfordring med smarte løsninger. Som medlem av byggekomiteen for nytt klubbhus på Strandjordet var Roar en uvurdelig støtte for hovedstyret og uten Roars kløkt og erfaring hadde vi nok ikke hatt dette flotte bygget i dag.

Roar hadde klar tale, og det var aldri vanskelig å vite hva han mente, og hva han ønska å få til. Han inspirerte oss og motiverte oss med klare krav og med rosende ord.

Roar satte ikke seg sjøl i sentrum. Han var opptatt av at VIF skulle gi det beste tilbudet vi kunne få til for alle vestfossinger, unge som gamle. Så langt fra selvopptatt som det går an, og alltid med øye for alle oss andre.

For sitt lange, og innsatsfylte medlemskap blei Roar utnevnt til æresmedlem på 80-års jubileumsfest i 1990. Ikke noe kunne være mer velfortjent.

Roar hadde et hjerte som brant for VIF, og for Vestfossen. I 1995 ble han som en av de første utnevnt til Årets Vestfossing.

Roars hjerte slår ikke mer. Vestfossen idrettsforening er veldig, veldig stolt av å ha hatt Roar som medlem i over nesten 70 år, og for å ha vært en del av det Roar satte mest pris på. Og vi er uendelig lei oss for at vi ikke lenger skal få jobbe sammen med, og la oss inspirere av Roar, for foreningens og Vestfossens beste. .

Takk for alt du var for oss, fra Vestfossen IF og æredsmedlemmene i dyptfølt takk, lyser vi fred over Roars minne.

Vestfossen IF