Nyheter » 2017 » Februar » Minneord ved Else Kristensens

2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | Januar - Februar - Mars - April

Minneord ved Else Kristensens

07.02.2017

Takk for alt du var for oss, fra Vestfossen IF og æredsmedlemmene I dyptfølt takk, lyser vi fred over Elses minne.

Minneord ved Else Kristensens båre

Kjære Erik, Børre, Morten, kjære familie, vi føler med dere i sorgen, og vi håper foreningen kan være en støtte for dere i denne vanskelige tida.

Else har et langt liv vært medlem i VIF, et svært aktivt medlem, med klubben, og fellesskapet med klubbens andre medlemmer dypt i sitt hjerte.

Som mange andre Vestfossen-damer fant hun fort en plass som aktiv turner i turngruppa. Hun følte også ansvar for å bidra, og det gikk ikke lang tid før hun tok på seg oppgaver. Det er ikke mange medlemmer som slår henne når det gjelder antall dugnadstimer.

Else favna vidt. Hun er en av de som har gjort en innsats i flest grupper i foreningen. Turngruppa, junior- og fotballgruppa, skigruppa, trimgruppa, klubbhusstyret, i Hovedstyret, Bingokomiteen, og Markenskomiteen. Hun hadde flere ulike verv; vanlig medlem / utøver, styremedlem, formann i skigruppa, leder i Husstyret, og sekretær i Hovedstyret. Som om ikke dette var nok, tok hun på seg arbeid i de fleste store arrangementene VIF hadde. Barnekretsturns-stevner, Turnraketten, Jungerløpet, sommer og vinter, fotballkamper.

Svært mange også utafor VIF vil kjenne Else som en sprudlende blid selger av kaffe, vafler, pølser, kaker, brus på disse arrangementene. Else hadde et øye for og et ord til alle. Vennlig, interessert og med en kvikk replikk.

Junior-gruppa, fotballgruppa og skigruppa Med egne barn som likte idrett, bidro Else aktivt til å få disse gruppene til å holde det gående, i styremøter, dugnader, skirenn, fotballkamper. Det kan umulig være mange ganger Else ikke tok en oppgave hun ble spurt om, eller hun tok oppgavene uten å bli spurt.

I Husstyret – var hun både medlem og leder og husfrue i mange år. Hele tida en stor innsats for å få klubbhuset vårt til å skinne. Else var med å sy de siste gardinene på Idretten, og med når de første skulle sys til klubbhuset på Strandajordet.

Hun var praktiker, og tenkte praktisk. Under planleggingen av klubbhuset Strandajordet kom det henne for øre at medlemmer i byggekomiteen ville foreslå parkett på golvet.  Da sa Else, klartalt som vanlig: Hvis dere får gjennom parkett, så skal dere to bone golvene to ganger i halvåret, og det skal jeg ha skriftlig. Det blei flislagt golv.

Og apropos skinne; Else pussa en gang samtlige pokaler egenhendig, nettopp for at de skulle skinne og vise fram medlemmenes fine innsats.

Markenskomiteen: Også her trakk hun store veksler på seg sjøl, helt fra første stund. Markensfrokosten var hennes plass. Den var i trygge hender, i år etter år etter år. Så vidt jeg kan forstå helt til hun ble alvorlig syk første gang.  Hun dirigerte troppene, og hadde en finger med i det meste. Til stor glede for alle frokostgjestene, med mange gode smil, og kvikke replikker.

Da det i flere år var rulleskiløp under Marken, med mange av landets størst skiprofiler, var Else også høyst delaktig i serveringen etter løpet, i de gamle kontorlokalene på cellulosen.

Et år var Bjørn Dæhlie deltaker. Han kom med helikopter til Hokksund flyplass, videre med bil til Vestfossen. Etter renn og mat skulle ha tilbake til helikopteret. Else uttrykte stor glede over at det ble tatt bilde av henne og Bjørn, ved inngangen ned mot Hammergata.

I Jungerløpet, var også hennes plass serveringen / kafeteriaen. Mange er de utøvere, store som små, aktive som trimmere, som har fått gode ord fra dama bak disken. Noe som gjorde at mange av dem kom til bake til løpet, igjen og igjen.

Bingokomiteen – også her deltok hun lenge, og var faktisk den aller siste oppleseren før Bingoen måtte gi opp.

Turngruppa – turner, i dameturn og i veterangruppa, og også her i all verdens oppgaver som gjorde gruppa til en av de meste aktive i foreningen, alltid med orden i sysakene. En selvsagt deltaker også i mange landsturnstevner flere steder i landet. På stevnene var hun i sitt ess; et muntrasjonsråd av de store. Else lagde sanghefter, fikk andre til å synge, og sang sjøl. Som flere av de andre i gruppa hadde hun mange gode historier på lager. Hun hadde en fin evne til å få kontakt med folk, og til å skape liv og røre, som er et stikkord som er nevnt.

Fotballgruppa: Else hadde et stor bankende hjerte for fotballen. Det er ikke mange, hverken menn eller damer som har sett så mange fotballkamper med VIF som Else. Helt til de siste var hun på de aller, aller fleste hjemmekamper, og var også med på årets siste bortekamp på Kongsberg.

Vi kjente Else som klartalt, rett fram, ansvarsbevisst, arbeidsom, et muntrasjonsråd, og  som positiv og real.  Du fikk fort høre det hvis du ikke helt gjorde ting på rett måte, og like fort hvis du gjorde det bra. Vi velger å kalle det positiv oppmerksomhet, sjøl om det hendte at det gikk ei kule varmt, og at orda som kom der og da kunne føles harde og ikke helt rettferdige. Men etter hvert som man ble kjent med Else, visste vi godt at det ikke var vondt ment. Og tok hun feil, og bomma med kritikken, var hun real nok til å beklage.

Else hadde et brennende hjerte for VIF, og for Vestfossen. Nå slår det ikke mer – foreningen er veldig, veldig stolt av å ha hatt Else som medlem i nærmere 60 år, og for å ha vært en del av det Else satte meste pris.

Til Erik: Ditt hjerte banka for Else og også i høy grad for VIF. Dere to har sammen stått som store forbilder for mange, Else og Erik, eller Erik og Else, ble et begrep i Vestfossen, et radarpar må vi kunne si. Da Else ble syk, henne du var så inderlig glad i, ble du en sterk støtte for henne, og en hjelp for henne, mer enn noen kunne forlange. En stor takk til deg for dette fra alle oss om fikk kjenne Else gjennom idretten.

Minneord skrevet av Stein Andersen